Producten

Vandemoortel biedt diverse producten en diensten aan in de agrarische sector en voedingsmiddelenindustrie.

Klik op een product
voor meer uitleg.

Aardappel-
stoomschillen

Aardappel-
puree

Aardappel-
snippers

Voorgebakken
Aardappel-
snippers

Aardappel-
zetmeel

Aardappel-
vezels

Bierbostel

Biergist

Bietenpulp

Bieten-
staartjes

Mais

Kwaliteit

VANDEMOORTEL E & N bvba staat garant voor kwaliteit en service. Wij zorgen voor degelijk opgeleid personeel om onze klanten zo goed mogelijk te dienen. Ons wagenpark en materiaal wordt perfect onderhouden, zodat de producten onder de juiste condities verhandeld en geleverd worden.

VANDEMOORTEL E & N bvba is GMP+ gecertificeerd. U kunt ons terugvinden op de website van GMP+international (PDV). De sector diervoeding werkt sinds 1992 volgens GMP, wat staat voor Good Manufactoring Practice, in de agrarische wereld ook bekend als Goede Mengvoer Praktijk. In de sector diervoeding is de gehanteerde GMP een kwaliteitszorgsysteem dat bestaat uit algemene afspraken en beheersmaatregelen voor de productie, verwerking en verhandeling van producten. Het omvat bijvoorbeeld afspraken voor bedrijfshygiëne, voor opslag en houdbaarheid van grondstoffen en traceerheid van de produkten.

Download hier ons
GMP+ certificaat

Meer over ons

Etienne Vandemoortel groeide op in de Fourage-handel van zijn ouders. Al van jongs af aan stapte hij mee in het handelsbedrijf van hooi en stro.

Begin jaren ’70 richtte Etienne een eenmanszaak op in de Edewallestraat te Kortemark, waar op dit moment nog altijd alle activiteiten ondergebracht zijn. De Fourage-handel werd uitgebreid met de handel van ruwvoeders.

Ook de dochter van Etienne, Nancy Vandemoortel, werkte van kleins af aan mee in de zaak. Sinds 2001 zijn de activiteiten ondergebracht in een vennootschap.
Vandemoortel heeft reeds meer dan 50 jaar ervaring in de veevoeding markt en de markt van het verwerken van bijproducten.

Sinds de jaren ’80 is het bedrijf gestaag uitgebreid. Op heden werken er in totaal een 15-tal chauffeurs en 6 bedienden.

Sinds 2019 voegde zich een derde generatie toe aan het bedrijf. De kleindochter van Etienne, Justine Vandamme, stapte mee in het bedrijf van haar moeder en grootvader. Een groeiend bedrijf houdt natuurlijk ook een uitbreiding van de bedrijfsgebouwen en –terreinen in. Een 20-tal jaar geleden zijn er 3 loodsen bijgekomen en een eigen weegbrug.
Sinds een 8-tal jaar zijn ook de burelen uitgebreid en werd een eigen carwash gebouwd, om de dagelijkse hygiëne van het wagenpark te kunnen garanderen.

Vandaag transporteert en verhandelt Vandemoortel vochtrijke en droge agrarische bijproducten zoals aardappelstoomschillen, -zetmeel, -puree, -snippers, granen, suikerbieten, bietenpulp, maïs en wortelen… We hebben de mogelijkheid om producten tijdelijk op te slaan in onze loodsen.

Ook bierdrafdraf afkomstig van de brouwerij Inbev in Leuven wordt door ons verhandeld.

Ons wagenpark dient grotendeels voor het transporteren van eigen goederen. We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk met eigen personeel en eigen vrachtwagens bij de leveranciers en klanten te komen.

Wij blijven continu op zoek naar vernieuwingen en willen blijven groeien in ons aanbod en onze afzet, uiteraard zonder aan SERVICE of aan KWALITEIT in te boeken.