Wie zijn wij

Vandemoortel is begin jaren ’70 opgericht als een eenmanszaak door Etienne Vandemoortel. In 2001 zijn de activiteiten ondergebracht in een vennootschap onder de vorm van een bvba. Vandemoortel heeft reeds meer dan 40 jaar ervaring in de veevoeding markt en de markt van het verwerken van bijproducten.

Vandaag transporteert en verhandelt Vandemoortel vochtrijke en droge agrarische bijproducten zoals aardappelen, granen, suikerbieten, maïs en wortelen. Deze kunnen ook worden opgeslagen zodat leveren het hele jaar door geen probleem is, ook in tijden van grote schaarste. Ook draf afkomstig van de brouwerij Inbev in Leuven wordt door ons verhandeld.

Sinds de jaren ’80 is het bedrijf gestaag uitgebreid. Op heden werken er in totaal een 20-tal chauffeurs en 6 bedienden. Een groeiend bedrijf houdt natuurlijk ook een uitbreiding van de bedrijfsgebouwen en –terreinen in.

Aanvankelijk was alle bedrijvigheid geconcentreerd in de Edewallestraat 67 te Kortemark. Een 15-tal jaar geleden zijn er 3 loodsen bijgekomen en een eigen weegbrug. Sinds 2 jaar zijn ook de burelen uitgebreid en een eigen carwash voorzien, om dagelijks de vrachtwagens te reinigen volgens GMP-normen.

Vandemoortel is continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden bij bestaande leveranciers enerzijds, maar ook naar samenwerkingen met nieuwe partners anderzijds.

Wij willen groeien door meer klanten en meer leveranciers te vinden, uiteraard zonder aan SERVICE of aan KWALITEIT in te boeken.